انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

مقدمه :

یکی از مهمترین مشکلات و چالش های نگران کننده آینده بشر موضوع تامین احتیاجات غذایی است که ذهن مسئولین بخشهای مختلف خصوصا” صنعت ، کشاورزی و بهداشت را به خود مشغول کرده است .

از سوی دیگر آلودگی و فساد مواد غذایی نیز خود تبدیل به یک معضل جهانی شده در حالی که بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی ، بهداشت و کیفیت مواد غذایی تولیدی و عرضه شده می باشد .

 

اهمیت کنترل مواد غذایی

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود  2درصداز 2/2 میلیون کودک زیر 2 سال در اثر بیماری های اسهالی جان خود را دست می دهند که علت عمده آن آلودگی غذا و آب آشامیدنی می باشد.

بقیه در ادامه مطلب....

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

شرکت بازرگاني مهرگان نماينده محصولات معتبر در صنايع غذايي - آرايشي بهداشتي و ... براي گسترش سازمان فروش خود با شرايط و مزاياي عالي دعوت به همکاري مينمايد.

 

 

براي ديدن کامل آگهي به ادامه مطلب برويد...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

مقدمه

تکنولوژی قند یکی از صنایع مادر غذایی بوده که یک محصول استراتژیک محسوب می گردد. قند و شکر از نیشکر و چغندرقند تهیه می شوند. مزیت نیشکر نسبت به چغندرقند در این است که میزان برداشت ان در هکتار بیشتر است. و چون کشت چغندرقند به علت مشکلات کم ابی کم است از اهمیت بیشتری برخودار می شود و تفاوت کارخانه نیشکر و چغندرقند در مرحله اول یعنی شستشو، خرد کردن است. و تفاوت زیادی نسبت به هم ندارند.

بقیه مقاله در ادامه مطلب....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

تاریخچه کارخانه:

کارخا نه کشت وصنعت شمال با بیش از 30 سال سابقه کار یکی از بزرگترین تولید کنندگان روغن می باشد که در شمال کشور در کیلو متر 15 جاده ساری – نکا واقع که بیش از 40 هکتار از اراضی این منطقه را به خود اختصاص داده است.  میزان تولید در این مجموعه به 750 تن در روز می رسد. محصولات این کارخانه به صورت روغن های نباتی هیدروژ نه در ظرف فلزی و پی ای تی با ظر ف های 450،900،1250،. . . و به صورت روغن های مایع و ا فتا بگردان و سویا و کلزا در احجام 750، 900و . . . سی سی تولید میشود . از تولیدات ان روغن جامد هیدروژنه جهت مصرف قنادی و مصارف خاص و تولید کره گیاهی مارگارین می باشد .نام های تجاری محصولات این کارخانه با نام غنچه ، گلچه، لتکا و خزر می باشد. محصولات جانبی کارخا نه شامل صابون ، خمیر صابون ،اسید چرب و گاز هیدروژن با خلوص بالا است.  از قسمت های مختلفی ( استرکشن . پالایش و ازمایشگاه و. . . ) تشکیل یافته است. حداقل فضای هر قسمت از کارخانه چشم ا نداز حدود 2000 متر ویا حتی بیشتر می باشد.

ضوا بط و مقررات اداره استا ندارد برای تولید کنندگان روغن:

هدف از تدوین این استاندارد تعیین مشخصات و بسته بندی و نشا نه گذاری و نمو نه برداری و روش های ازمون روغن های خوراکی مصرف خا نوار است.دامنه کاربرد این استاندارد برای مصرف در پخت و پز و سایر مصارف خانگی به غیر از سرخ کردن می باشد .مدارک الزامی زیر حاوی مقررا تی است که در متن این استا ندارد به ا نها ارجاع داده شده است.بدین ترتیب جزئی از این این استاندارد محسوب می شود . ا ستفاده از مراجع زیر برای کاربران این استاندارد الزامی است.

بقیه مقاله در ادامه مطلب....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

پيشگفتار

 آئين كار فرآيند انجماد مواد غذايي و عرضه آن كه بوسيله كميسيون فني نگهداري مواد غذايي در سرد خانه زير صفر تهيه و تدوين شده و در هشتادمين كميته ملي استاندارد فرآورده‏هاي كشاورزي و غذائي مورخ 68/8/30 مورد تائيد قرار گرفته , اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذرماه 1349 به عنوان آئين كار رسمي ايران منتشر مي‏گردد .
 
بقیه مقاله در ادامه مطلب...


ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

مطالعات قبل از اجراي طرح


در مبحث طراحي كارخانجات، قبل از هر اقدامي از جمله خريد زمين، احداث بنا و... نياز است كه مطالعات گسترده اي را در زمينه توليد كالاي مورد نظر انجام دهيم، از جمله: شناخت ويژگي هاي محصول، مطالعه بازار مواد اوليه، بازارمصرف، ميزان واردات و صادرات محصول، ميزان توليد محصول در كشور خصوصا در شعاع بازار مصرف مورد نظر، تكنولوژي توليد، ميزان و نوع ماشين آلات، كليه تجهيزات و تاسيسات مورد نياز، و مواردي مشابه فوق است كه پس از انجام مطالعات فوق، در صورتي كه جواب هاي مثبت دريافت نموديم، مراحل بعدي واحد صنعتي را بررسي مي نماييم...

بقیه مقاله در ادامه مطلب...



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی