انجمن مهندسی علوم وصنایع غذایی دانشگاه سنا

 

باکتری ‏ها سالیان دراز به عنوان دشمنان انسان شناخته می‏ شدند، از این رو ابتدا تصور می ‏شد که باید با تمام آن ها مبارزه کرد، اما امروزه می‏ دانیم در ساخت داروها، هورمون‏ ها، واکسن‏ ها، آنزیم‏ ها و... از میکروارگانیسم‏ ها به عنوان یک جزء اصلی در فرآیند تولید استفاده می ‏شود.

در این میان باکترهای پروبیوتیک با توانایی تغییر فلور میکروبی روده نقش مهمی به عنوان باکتری‏ های مفید در بدن ایفا می ‏کنند.

انسان از هزاران سال قبل پس از این که با نگهداری حیوانات اهلی از شیر دام استفاده کرد، این مطلب را دریافت که می ‏تواند با تغییراتی در شیر، آن را به غذاهای متنوعی تبدیل کند که اکنون شیرهای تخمیری نامیده می ‏شوند.

 

بقیه در ادامه مطلب ...

 

 



ادامه مطلب...

تاريخ : برچسب:پروبیوتیک,,
ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

تاریخ درست کردن بستنی به زمانهای بسیار دور و در مکان های زیبا بر میگردد. تاریخ بستنی مربوط به 3000 سال پیش در چین می باشد. چیزهای بسیاری در چین ابداع شده اند مانند چتر، شیشه، آتش بازی  ولی خوشمزه ترین و سرد ترین ابداع چینی ها بستنی برفی می باشد. امپراتورهای چین اولین اشخاصی بودند که شانس خوردن بستنی را داشته اند. آشپز های آنها برف و یخهای کوهستان را با میوه ها و شراب و عسل مخلوط و میکس نموده و این دسر لذت بخش را برای حاکمان خود سرو می کردند. این که چگونه رومی ها توانستند بستنی را درست کنند معلوم نیست. ولی چیزی که ما میدانیم این است که 62 سال بعد از میلاد مسیح امپراتور رم نرو، می خواست بستنی برفی میل کند. به خاطر همین بردگان خودش را به کوهها می فرستاد که برای او برف و یخ جمع آوری کنند.

آشپز های نرو برف و یخ آورده شده را با شراب لذیذ و میوه و عسل مخلوط نموده و نرو این دسر را می خورد!در سال 1295 مارکو پولو ماجراجوی بزرگ، با دستور العمل درست کردن بستنی برفی از چین به ایتالیا آمد. این دستور العمل مخلوط کردن شیر گاو با برف برای کرمی کردن شیر بوده است. عقیده مخلوط کردن شیر پستانداران با بستنی برفی به سرعت شایع شده و مردم ثروتمند ایتالیا از خوردن شیر یخ زده لذت می بردند.در سال 1533 catherine de medici، که یک دوشیزه ایتالیایی بود با پادشاه فرانسه henry II، ازدواج کرده ودستور العمل ساخت بستنی را نیز با خود به قلعه فرانسه می برد. طولی نکشید که تعداد زیادی از سر آشپز ها در فرانسه شروع به درست کردن بستنی کردند.

بقیه در ادامه مطلب...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

جمع آوری و انتقال شیر خام به کارخانه یکی از نقاط بحرانی در چرخه تولید محسوب می شود. برای متوقف کردن یا به تاخیر انداختن افت و فساد شیر طی حمل آن از دامداری به کارخانه ، سرد کردن شیر صورت می گیرد به سبب هزینه های بالای عملیات و کمبود سرمایه ، مشکلات مربوط به تعمیر تجهیزات ، کمبود انرژی الکتریکی و عدم وجود جاده های مناسب ، این امر به ویژه در کشورهای در حال توسعه با مشکلاتی همراه است. به علاوه دمای بالا در برخی از این مناطق اغلب به عنوان یکی از مشکلات جمع آوری شیر محسوب می گردد. در بسیاری از مناطق شیر دوشیده شده در عصر با شیر دوشیده شده در صبح روز بعد، تحویل کارخانه می گردد، این امر در مناطق گرم باعث فساد شیر دوشیده شده در عصر می شود جهت حل این مشکل روشی توسطIDF وFAO ارائه شد در این روش فعال سازی سیستم ضد میکروبی لاکتوپراکسیداز که به صورت طبیعی در شیر وجود دارد؛ مطرح گردید. سیستم مذکور با افزایش دو ترکیب فعال کننده تیوسیانات و پراکسید هیدروژن فعال می شود و طی این فرآیند ترکیبات ضد میکروبی حاصل می شود سیستن لاکتوپراکسیداز شامل سه بخش لاکتوراکسیداز ، تیوسیانات و پراکسید هیدروژن است و تنها در حضور هر سه عامل این سیستم فعال می گردد.


بقیه در ادامه مطلب ....

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

موز یکی از قدیمی‏ترین گیاهان کشت شده در دنیا بوده و به احتمال زیاد از یک گونه وحشی مشتق شده است. در واقع موز یک گیاه شبه ‏درخت است که ارتفاع آن می تواند به  9 متر هم برسد. در کتاب‏های طب سنتی با نام‏های «موز» و «طلح» آمده است. انواع آن را به انگلیسی BANANA و PLANTAIN گویند. گیاه آن از خانواده MUSACEAE است. مشخصات: گیاه موز از گیاهان چند ساله علفی بزرگ است که شبیه درختچه و دارای ساقه‏های علفی است. برگ‏های آن بزرگ و به طول چند متر است. گل های آن مجتمع و به صورت سنبله است. میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در می آید. ترتیب باردهی آن به این شکل است که پس از هر باردهی برگ‏ها و ساقه از بین می‏روند و از قسمت زیرزمینی گیاه یک ساقه دیگری متشکل از برگ‏ها خارج می‏شود که آن هم پس از میوه دادن به نوبه خود از بین رفته و جای خود را به ساقه دیگری می‏دهد.

 

بقیه در ادامه مطلب...

 

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

رعایت رژیم غذایی مناسب و اصلاح سبک زندگی بهترین راه برای پیشگیری از بروز مشكلات و عوارض رایج بین روزه داران است.
مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  یبوست، سوء هاضمه، افت فشارخون، سردرد، افت قند خون، گرفتگی عضلات، سوزش سردل و سنگ كلیه را از جمله عوارض روزه داری به ویژه در فصل گرما برشمرد که می توان با رعایت رژیم غذایی مناسب از بروز آن پیشگیری کرد.
دكتر زهرا اباصلتی با بیان اینکه یبوست به دلیل مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان تهیه شده از آرد سفید ( نان لواش و نان فانتزی )، كاهش مصرف میوه و سبزی و كاهش مصرف آب ایجاد می شود، اظهار داشت : افزایش مصرف میوه و سبزی، میوه های خشك مانند آلوی خیس شده و افزایش مصرف آب و خاكشیر از راهكارهای پیشگیری و درمان یبوست هستند.

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینكه سوء هاضمه یكی دیگر از مشكلات روزه داران است، افزود: نفخ و احساس پری بدلیل مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی ،غذاهای ادویه دار و غذاهایی مانند مرغ، حبوبات، كلم و نوشابه های گاز دار ایجاد می شود.
دکتر اباصلتی  گفت: برای از بین رفتن سوء هاضمه باید غذاهای آب پز، بخار پز و نوشیدنی های سالم مانند آب، شربت های سنتی مانند عرق نعناء ، بهار نارنج و بید مشك استفاده شود.

بقیه در ادامه مطلب...

 

 





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی

 

مصرف بی رویه انواع چربی و روغن، عامل بسیاری از بیماری ها و علت مرگ انسان ها محسوب می شود اما رعایت تنوع و تعادل غذایی، مصرف روغن مایع و فعالیت بدنی منظم و مناسب می تواند این خطر را كاهش دهد.
 
به گزارش  ایرنا، در حال حاضر از هر 800 مرگ كه در كشور اتفاق می افتد 300 مورد آن مربوط به بیماری های قلبی عروقی است كه عامل بروز این بیماری با مصرف چرپی ارتباط دارد.
رژیم غذایی نامناسب و پرچرب با افزایش تری گلیسیرید و كلسترول خون موجب افزایش خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.چربی ها به صورت پوشش و لایه محافظ در اطراف برخی از اعضا و اندام های بدن نیز یافت می شود.
روغن ها و چربی ها به دو گروه حیوانی و گیاهی تقسیم می شود. روغن حیوانی شامل پیه، دنبه، كره، روغن ماهی و روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو و كلزا است.
 

بقیه در ادامه مطلب....

 

 





ارسال توسط انجمن علمی صنایع غذایی